Marängglass med hallonsaft – receptbild

Marängglass med hallonsaft

En lättgjord och frisk marängglass smaksatt med hallonsaft som passar perfekt som en svalkande efterrätt.

Ingredienser:

IngrediensMängd
äggvitor 3
lime/citron saft
socker 3 dl
hallonsaft 1-2 dl
grädde 2 dl
äggulor valfritt

Gör så här

  1. Vispa äggvitor och lime- eller citronsaft till ett fast skum.
  2. Tillsätt 1 dl socker och fortsätt vispa tills det blir fast skum.
  3. Vispa i ytterligare 1 dl socker när marängen satt sig.
  4. Häll i hallonsaft och vispa försiktigt ihop.
  5. Om marängen behöver bli fastare, vispa i ytterligare 1 dl socker.
  6. Vispa grädden i en separat skål, tillsätt eventuellt äggulor och rör sedan ner detta i marängsmeten.
  7. Häll smeten i en lämplig skål och frys in tills glassen är fast.